Att skapa värde som redovisningsbyrå

Redovisningsbyrå – Vad betalar man för?

Alla företag, oavsett hur stora eller små de är behöver lämna rätt siffra till Skatteverket. Detta är ofta den absolut minsta nivån av tjänst man söker som stor eller liten när man söker efter redovisningsbyrå. Man behöver helt enkelt ha en korrekt bokföring med tillhörande delar såsom årsredovisning gjord. Här tror jag det är få som skulle säga emot, och med all rätt vill man såklart ha denna del gjort av sin redovisningsbyrå så billigt som möjligt. Många gamla mossiga bokföringsbyråer tar flera tusen även fast det knappt finns något material, och andra moderna byråer har precis som vi insett att värdet inte ligger i rätt siffra till Skatteverket. För de allra minsta som till och med tycker en tusenlapp i månaden är för mycket brukar vi rekommendera att man sköter bokföringen själv, och det funkar oftast. Men vad är det mer än rätt siffra till Skatteverket som är värd att betala för? Vad ska man söka efter när man söker redovisnings byrå?

Hos Bokoredo delar vi upp det vi erbjuder i två delar. Det första är den enkla delen: att ha korrekt utförd bokföring med deklarationer till Skatteverket och rätt siffror till dig som ägare. Självklart skall vi hantera lönen, och gärna ska allt ske digitalt i molnet. Detta är liksom en självklarhet när man väljer byrå, och känner man inte att man kan få dessa parametrar uppfyllda bör man genast vända på kappan.

Den andra delen som vi brukar tala om är den som de facto skapar värde och som brukar göra det billigare på sista raden för dig som företagare. Det är att kunna sova gott om natten med vetskap att ett andra par ögon ser till att du optimerar ditt bolag. Det kan vara alltifrån att göra rätt typ av avdrag samt att optimera lönenivåer, till att hjälpa till att förkorta betaltider och frigöra kassan. Att se när ett nytt affärssystem skulle underlätta lagerhållningen av din webbshop, eller hur en ny betalningsmetod i kassan förenklar för kunderna. Detta är det som är värdeskapande. Detta är det vi anser att man som kund bör efterfråga hos sin redovisningsbyrå. Så, när du väljer byrå, se till att du får en god personlig kontakt med den person kommer ha ansvar för din bokföring. För du vill helst inte ha flera kockar i soppan, och du vill vet att den person du behöver ringa eller besöka om tips har god insyn i ditt företag sedan tidigare. För det är först då denna redovisningskonsult kan lämna bra tips, och veta precis din situation. För, även det är siffran till Skatteverket som du är ute efter, är det allt det andra som skapar värde.